Praktijk

Jouw Tree of life

Lichaam in balans

Wil jij aan de slag met gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld verminderde vruchtbaarheid, burn-out, depressie maar ook diabetes, reuma of artrose? Laten we samenwerken om jouw lichaam weer in balans te krijgen.

Intakgesprek

Naar aanleiding van de amnese formulieren  bespreken we jouw klachten in een intake gesprek de sessie heeft ongeveer een duur van 1,5 uur. 

Vervolgconsult

We bespreken het behandelplan en passen eventueel veranderingen aan en zetten nieuwe stappen. 

Behandelplan

Na het intake gesprek stel ik een behandelplan op, dit is uiteraard helemaal persoonsgebonden en op maat gemaakt. 

Jij gaat dan aan de slag met de adviezen en tips die je krijgt. We plannen dan een vervolg consult in om vorderingen te bespreken en aan te passen.

Afronding

Wanneer je tevreden bent met de behandeling en je resultaat ziet is het tijd om de afronding in te gaan. 

Orthomoleculaire geneeskunde

Dit kunnen we inzetten

01.

Anamese & bravermantest

Anamese bestaat uit een aantal vragenlijsten. Om zo een helder mogelijk beeld te krijgen van de klacht(en)

 

 Met deze test kijkt hoe je neurotransmitters ervoor staan. Hierdoor kan ik zien waar er disbalans is in het lichaam.

02.

Voeding

Gezonde voeding houdt in dat er essentiële voedingstoffen in zitten die nodig zijn om het lichaam draaiend en gezond te houden.

03.

Suppletie

Suppletie is ter ondersteuning om de tekorten op te lossen of om het lichaam beter te kunnen ondersteunen.

04.

Waterstof therapie

Lees hieronder het verbluffende artikel over deze therapie.

WATERSTOF THERAPIE, REVOLUTIONAIR IN DE GEZONDHEIDSZORG!

Waterstofgas (H₂) is het kleinste, lichtste en meest voorkomende molecuul op aarde en in het heelal. We kennen het vooral als brandstof voor raketten, maar in de geneeskunde was het tot voor kort nog onbekend.

De afgelopen 10 jaar is er veelvuldig onderzoek gedaan naar het helende effect van waterstofgas op onze gezondheid en de resultaten zijn verbluffend.

Waterstof en vrije radicalen.

Water (H₂O) bestaat uit waterstof (H₂) en zuurstof (O). In gecombineerde vorm kun je het drinken, afzonderlijk van elkaar kun je ze inhaleren.

Doordat waterstof zo klein is, kan het door het membraan van een cel heendringen en kan het zelfs de bloed-hersenbarrière passeren. Eenmaal in de cel ruimt het van binnenuit de schade op door zich te richten op giftige vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn kleine moleculen in ons lichaam. We maken ze zelf in kleine aantallen aan. Ze richten zich op ziekteverwekkers, binden zich daaraan waarna ze ons lichaam verlaten. Door een ongezonde leefstijl, stress en slechte gewoontes gaat ons lichaam steeds meer vrije radicalen aanmaken waardoor er een explosieve groei ontstaat. Door deze groei gaan de vrije radicalen zich anders gedragen en ‘grijpen’ de eerste de beste cel die ze tegenkomen, ook gezonde cellen. De chemische reactie die dan plaatsvindt (oxidatie) kan vergeleken worden met een explosie. Niet alleen de cel die ‘gegrepen’ wordt raakt beschadigd, maar ook de cellen er omheen lopen hierdoor schade op. Tal van ziektebeelden worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen, zoals onder andere:

 • chronische ontstekingen
 • hart- en vaatziekten
 • reuma, artrose en andere gewrichtsproblemen
 • huidveroudering en ouderdomsvlekken
 • ongecontroleerde celdeling en kanker
 • diabetes
 • stofwisselingsziekten en metabool syndroom

Om ons te beschermen tegen vrije radicalen heeft ons lichaam antioxidanten nodig. Antioxidanten is een verzamelnaam voor vitamines, spoorelementen en bioactieve stoffen die te vinden zijn in groente en fruit. Hoewel waterstof geen antioxidant is, veroorzaakt het wel een antioxidante werking door zich speciaal op giftige vrije radicalen te richten en de goede vrije radicalen met rust te laten.

Waterstof in onze darmen.

In onze darmen wonen biljoenen bacteriën. De hoeveelheid, verschillende soorten en balans tussen goede en slechte bacteriën is van mens tot mens net zo verschillend als onze vingerafdruk. 

Afhankelijk van wat je eet (en wat deze darmbacteriën dus te eten krijgen) heb je sommige soorten wel en anderen niet. Darmbacteriën breken vezels en andere niet verteerde voedingsdelen af tot stofjes die onze cellen nodig hebben om gezond te blijven. Bij dit afbraakproces komt dagelijks ook liters waterstofgas vrij. Uit onderzoek is gebleken dat dit inwendige waterstofgas in staat is ziekten te voorkomen en oxidatie en ontstekingen te bestrijden.

Zo is bijvoorbeeld ook uit een onderzoek naar voren gekomen dat de productie van waterstofgas in de darmen van mensen met Parkinson 2x lager was dan bij de mensen in de controlegroep.

Wat laten de onderzoeken verder zien?

Er zijn in de afgelopen 10 jaar meer dan 1500 (!) onderzoeken gedaan naar de werking van waterstofgas. Geen enkel ander ‘geneesmiddel’ of therapie is zo veelvuldig onderzocht in zo’n relatief korte periode als waterstofgas. Uit deze onderzoeken is gebleken dat het gas een helende werking heeft bij meer dan 170 heel verschillende ziektebeelden.

Het meest opzienbarende onderzoek vond plaats in 2007. Tijdens dit onderzoek bleek dat waterstofgas hersenschade voorkomt na een beroerte. Hierna raakte het onderzoek naar waterstofgas in een stroomversnelling en werd er gekeken naar tal van verschillende ziektebeelden en het effect van waterstof therapie. 

Japan is een voorloper als het gaat om waterstof therapie. Er is daar al een hele bedrijfstak ontstaan in de vorm van spa’s waar water verrijkt met waterstofgas uit de kraan komt, je kunt baden in dit speciale water, er zijn anti-verouderings- en schoonheidsproducten op waterstofbasis op de markt en het is goedgekeurd door het Ministerie van Gezondheid om ingezet te worden bij patiënten na een hartinfarct.

Door een hartinfarct raakt hartweefsel beschadigd en kan het hart van vorm veranderen wat tot hartfalen kan leiden. Vooral de lange termijn schade van een hartinfarct was beduidend minder bij mensen die waterstof therapie hadden ondergaan.

Er wordt nog druk onderzoek gedaan maar als de resultaten in de praktijk net zo veelbelovend zijn als uit de onderzoeken gebleken is, worden alle Japanse ambulances uitgerust met waterstofgas, komt het binnenkort uit de muur in alle ziekenhuizen en wordt het beschikbaar gemaakt voor thuisgebruik.

Het helende effect van waterstofgas therapie en wanneer het ingezet kan worden.

 • het werkt ontstekingsremmend
 • het vermindert chronische pijn
 • het werkt anti-allergisch
 • het verlaagt de bloedsuikerspiegel en heeft een positief effect op Diabetes type 1 en 2
 • het vertraagt veroudering en afbraak van cellen
 • het beschermt onze huid
 • het beschermt ons DNA en RNA
 • het verbetert cognitieve functies
 • het beschermt ons hart
 • het vermindert het effect van neurodegeneratieve ziekten als Alzheimer en Parkinson
 • het vermindert autisme-achtig gedrag
 • het vermindert hersenschade na een beroerte
 • het verbetert de lichamelijke toestand van kanker patiënten
 • het vermindert de groei van tumoren en laat ze zelfs afnemen (onderzoek uit 2019)
 • het verbetert de longfunctie bij COPD en astma
 • het vermindert gewrichtsklachten en heeft een positief effect op reuma en artrose
 • het heeft een positief effect op de stofwisseling
 • het heeft een positief effect op de bloeddruk en verlaagt het cholesterol

Zoals je ziet is de lijst aan positieve effecten van waterstof therapie indrukwekkend.

In Nederland wordt deze therapie nog bijna niet toegepast, maar een handvol therapeuten werkt hiermee. Omdat de uitkomsten van de onderzoeken zo baanbrekend zijn en in de praktijk er zulke mooie resultaten behaald worden, heb ik besloten het apparaat wat nodig is om waterstof therapie te geven, aan te schaffen.