Over Sharon

Orthomoleculair voedingsdeskundige & therapeut i.o.

Mijn naam is Sharon Pottinga, getrouwd en ben 37 jaar oud. Sinds kort ben ik afgestudeerd in de orthomoleculaire geneeskunde als adviseur. In september ga ik doorleren voor epigenetisch-orthomoleculair therapeut. Ook ben ik trotse mama van Lynn die nu 4 jaar oud is, en hierdoor ben ik gekomen tot waar ik nu sta.

In 2008 leerde ik mijn man kennen en al gauw spraken we onze kinderwens naar elkaar uit. Na een jaar proberen lukte het niet en werden wij doorverwezen naar een fertiliteitspoli. Hier kwamen wij in aanmerking voor IUI en starten deze vol hoop, echter naar 6 IUI behandelingen zonder en met hormonen raakte ik niet zwanger en werden wij door verwezen voor IVF.

Toen ik in 2010 wilde starten hiermee bleek ik spontaan zwanger te zijn, mijn geluk kon niet want het was niet alleen toch zelf gelukt er werd mij ook een hoop ellende bespaart dacht ik. Helaas bleek niets minder waar en werd dit een miskraam met 7 weken. De jaren volgde van vele miskramen en vele ivf behandelingen.

Toen ik in 2014 mijn genen liet testen in Gent bleek dat ik het MTHFR gen had en ook nog eens homozygoot. Homozygoot wil zeggen dat je van beide ouders het “vieze” of het “foute” gen hebt geërfd. De gynaecoloog adviseerde mijn hoge dosering foliumzuur te gaan slikken en bloedverdunners maar hier kwam bij toch een onderbuik gevoel. Ik sprak met mijn man en besloot een jaar rust te nemen. Ik wilde eerst weten wat dit gen nou precies deed.

Heel veel zelf studie ging erdoorheen. En toen ik eind 2015 besloot er weer voor te gaan was ik 3 maanden later weer zwanger, wel via ICSI, maar dit keer ik blééf ook zwanger. Na toen 7 miskramen zat de angst heel hoog en heb ik helaas geen onbevangen zwangerschap gehad. Ondanks de hele zware zwangerschap ben ik mama geworden van Lynn. Mijn mooiste geschenk en wonder.

In deze periode van mijn leven heb ik echt iemand gemist die mij goed kon adviseren. Veel dingen heb ik op eigen houtje uit moeten zoeken. Dit alles bij elkaar gaf mij het gevoel dat ik die persoon voor andere vrouwen, die in een soortgelijke situatie zitten, wil zijn. 

Ik ben gaan studeren om alles goed te leren en begrijpen en heb me verbaasd hoe intelligent het lichaam is en hoe nauw het allemaal steekt om je lichaam in balans te krijgen en uiteindelijk zwanger te worden.

Inmiddels heb ik nu 2 studies afgerond en ben ik gevorderd adviseur en natuurlijk behoorlijk ervaringsdeskundige. In 2022 rond ik mijn studie af en mag ik mezelf therapeut noemen.

Sharon Praktijk Tree of life

“Om zo’n mooie boom te worden als deze, zou je bij het begin moeten beginnen en dat is bij de wortels. Als je deze goed aanpakt bloei je uit tot een prachtige boom. Zo is het ook met ons lichaam. Pak je lichaam aan bij de wortels en voel de energie weer stromen door je lijf en bloei uit tot een mooi volle boom.”

Sharon Pottinga
Praktijk Tree of life

Praktijk Tree of Life in Dronten

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om samen ervoor te zorgen dat jouw hormonen weer in balans komen. 

Samenwerkingen